SLUT PÅ HOLDTURNERING – START PÅ FORÅRSTURNERING

7. RUNDE I HOLDTURNERING:  IKKE HELT EFTER FORVENTNING……

I denne uge sluttede årets holdturnering. Desværre kunne slutningen på turneringen ikke helt leve op til de forventninger, som vi havde i de første runder, så der blev ingen gruppesejre til de 3 VRS-hold – men dog trods alt ganske pæne resultater.

Mesterrækken:   Her stod VRS for den fælles afslutning i Sognegården – et arrangement, der klappede fint (og gav et pænt overskud i kantinekassen), selv om luften var lidt tæt i lokale 1 med 8 x 8 spillere!  Vores førstehold spillede mod Syddjurs og skuffede ved at tabe 3-5, selv om ratingtallene forudså en sejr på 5,5-2,5. Men kun 2 VRS-ere (Freja og Claus) kunne leve op til favoritværdighe-den, mens vi fik 2 remiser (Lars Michael og Jesper). Dermed løb Syddjurs med 2. pladsen og VRS måtte nøjes at blive nr. 3, 5,5 points efter Aarhus/Skolerne og 1,5 points efter dagens modstander.

A-rækken:   Andetholdet sluttede i Skanderborg mod rækkens bundhold 1968. ”Prognosen” sagde 6-2-sejr til VRS. Vi fik en sejr – men kun 5-3,  bl.a. fordi nogle af os måske var lidt for hurtige til at “dele”, så matchens første 4 partier alle sluttede remis. Henrik, Kjeld og Torben stod for aftenens lyspunkter – Torben efter et langt og sejt dronningeslutspil. Dermed blev resultatet en 4. plads med 30 points, 4 points efter AROS, der med en 6-2-sejr vandt rækken.

D-rækken: Tredieholdet sluttede også med et nederlag. Holdet var dog svækket af, at 2.holdet havde ”lånt” Kjeld, og nederlaget på 1,5-2,5 var derfor som forventet ifølge ratingtallene. Hørning vandt rækken med en 4-0-sejr i sidste runde, mens vi sluttede på en delt 2. plads med 15,5 point.

En kort status for sæsonen viser for det første, at der har været færre afbud end de forrige år, og at vi – med en enkelt uheldig undtagelse – har stillet med fuldt hold hver gang.  Resultaterne har vel alt i alt været nogenlunde som forventet, selv om vi havde sat næsen op efter lidt mere! Men vi er klar med friske kræfter om et halvt års tid, når der fløjtes op til sæson 2017/18.

VRS-topscorere på de enkelte hold blev :
M-rækken: Claus Vangsgaard 5,5 af 7
Søren Mortensen 4,5 af 5
A-rækken: Hans Jørgen Mikkelsen 5,5 af 7
Henrik Wendelboe 3,5 af 4
D-rækken: Jørgen Rasmussen 4,5 af 5

Alle enkeltresultater og detaljer kan ses HER

VRS` FORÅRSTURNERING
Næste punkt på programmet er nu forårsturneringen, der starter på mandag den 20/3. Vi håber stadig på at kunne samle en (i hvert fald næsten) ”ren mesterklasse”, og de næste dage må vise om det lykkes.

Trods reklame i form af uddelte klubblade m.v. er der p.t. kun tilmeldt 18 spillere (heraf 3 med mesterstatus), så der er naturligvis plads til mange flere – både egne medlemmer og folk fra andre klubber. Erfaringen viser heldigvis, at mange melder sig til i sidste øjeblik, så det sker forhåbentlig også i år.  Se nærmere på DSU`s turnerings-modul. HER

HOLDTURNERING – TEMAAFTEN – FORÅRSTURNERING – KONTINGENT

6. RUNDE I HOLDTURNERINGEN: EN LIDT BLANDET OMGANG

Mesterrækken: Førsteholdet spillede topopgør i Chess House mod Aarhus/Skolerne og opnåede en flot men kneben sejr på 4,5-3,5 – pænt over de forventede scorer. Vi er nu 5 points efter førstepladsen, som vel  kun er en teoretisk mulighed. Til gengæld bliver sidste runde en direkte kamp om 2.pladsen mod Syddjurs. Blandt enkeltresultaterne bemærkes 3 gevinstpartier mod højere ratede modstandere, ikke mindst Bjarkes skalp mod Vagn Jensen…!

A-rækken: Andetholdet var i Silkeborg – spillede desværre kun på 7 brætter pga et sidste-øjebliks-afbud. Vi spillede lige op og tabte altså dermed 3,5-4,5. En blanding af held og uheld i de enkelte partier bevirker, at resultatet vel alt i alt var rimeligt. Vi er nu placeret midt i den jævnbyrdige række med 3 points op til 1.pladsen – men kan forhåbentlig slutte i god stil mod bundholdet 1968.

D-rækken: Tredieholdet havde en skidt dag hjemme mod Hørning og burde have haft mindst ét point mere end det 1-3-nederlag, som det endte med, efter to remisser. Vi deler dog 1.pladsen med Hørning og kan se frem til et spændende opgør mod nr. 3 Viby i sidste runde.
En total sammentælling af alle VRS-resultater viser lige nu, at vi har scoret 69,5 points af 120 mulige, dvs. ca. 58 %. Ikke så højt som i starten af turneringen – men stadig pænt !
Se alle enkeltresultater på www.6-hk.dk

TEMAAFTEN OM HOLDTURNERING MANDAG DEN 6/3
HOLDTURNERINGEN er for øvrigt ”temaet” for klubbens næste hygge-/sociale aften på mandag den 6/3.  Bestyrelsen har besluttet, at vi dér skal prøve at fokusere på hvordan det er gået for de 3 hold – og afhængigt at fremmødet kan vi eventuelt dele os i forhold til 1., 2. og 3. hold.
Alle opfordres til at tage mindst ét udvalgt parti med til en gennemgang – og det behøver ikke nødvendigvis at være et gevinstparti!

VRS` FORÅRSTURNERING
Forårsturneringen starter mandag den 20/3.  DSU`s turneringsmodul er klar til at modtage mange tilmeldinger !  Vi satser denne gang på at opdele turneringen i en ren mestergruppe (forhåbentlig med en del deltagere udefra) og dels en ”basisturnering” for øvrige deltagere.

OG HUSK SÅ OGSÅ LIGE AT FÅ BETALT KONTINGENT.
Jo færre rykkere kassereren skal sende ud jo bedre !!

Slut på vinterturnering og ny teoriaften

Så fik vi afsluttet vinterens EMT i mandags, og man kan vist godt konstatere, at der skete en del overraskelser undervejs og at der var spænding til det sidste i alle grupperne. Gruppevindere blev henholdsvis Eivind Simonsen, Brian Kristensen og Torben Hansen. Tillykke til alle – og se de samlede resultater andetsteds her på siden.

I næste uge er der holdturnering, men det er kun 3. holdet, der spiller på mandag den 27/2. Derfor bliver der også arrangeret teoriaften m.v. i det andet lokale, hvor Claus kommer med et oplæg. Så der er absolut grund til at alle møder op !

5. RUNDE I HOLDTURNERING: GODT FOR 1.- MEN SKIDT FOR 2.HOLDET

Førsteholdet jagter stadig toppen i Mesterrækken og med en sikker 6½-1½-sejr over 1968 er der stadig et spinkelt håb. Kun 3 remisser blev afgivet fra VRS` side. Desværre for os gjorde Aarhus/ Skolerne rent bord med en 8-0-sejr over Nordre 3, så afstanden op til toppen nu er 6 points. Vi kan stadig afgøre det, men det kræver et mindre mirakel i den indbyrdes kamp i næste runde.

Til gengæld var det absolut ikke A-holdets dag, da Viby var på besøg i Sognegården og kunne tage hjem med en 6-2-sejr, som desværre ikke engang var ufortjent. Trods dette (første) nederlag kan vi stadig nå at være med i toppen. De øvrige resultater bekræftede jævnbyrdigheden i rækken, og vi er trods alt kun 2 points fra førstepladsen før de sidste 2 runder.

D-rækkeholdet var oversidder i 5. runde – men holder førstepladsen og kan derfor stadig – i de sidste opgør mod Viby og Hørning – selv afgøre, om VRS skal erklæres som vinder af rækken.
Som bekendt kan alle enkeltresultaterne ses på:

Tabel

Opsamling …

Her følger nogle aktuelle opdateringer :

HYGGEAFTEN MANDAG DEN 13/2
På mandag den 13/2 er der hverken klubturnering eller holdkampe i kalenderen. Men ”klubben er åben” fra kl. 19.00, og alle er velkomne. Der kommer oplæg og partigennemgang fra Erik Bøye og Jørgen Frank (m.fl?), og så er der mulighed for at få noget almindelig ”træning” og spille nogle uforpligtende partier mod hinanden – enten i lyn eller hvilket tempo man nu har lyst til.

PROGRAM FOR DE NÆSTE UGER
Kalenderen for de næste mandage ser i øvrigt sådan ud:
Uge 8 – mandag den 20/2  :   5. og sidste runde i vinterturneringen
Uge 9 – fra mandag den 27/2: Holdkampe, 6. runde
Uge 10 – mandag den 6/3:  Hyggeaften – med særligt fokus på partier fra holdturneringen. Nærmere følger!
Uge 11 – fra mandag den 13/3:  Holdkampe, 7. runde

FORÅRSTURNERING
VRS` forårsturnering, som løber over 7 runder, starter mandag den 20/3. Man kan allerede nu tilmelde sig via DSU`s turneringsmodul.

BETALING AF KONTINGENT
Undertegnede har netop overtaget kassererposten fra Erik Bøye. Det er derfor nu for første gang min ”tunge pligt” at give besked om, at det er tid til betaling af kontingent for 1. halvår af 2017.
Som det fremgår et andet sted her på hjemmesiden, er kontingentsatserne følgende:
A-medlemmer   425 kr.
Pensionister       325 kr.
Juniorer                300 kr.
B-medlemmer   200 kr.

I bedes indbetale beløbet på det sædvanlige kontonummer i Jutlander Bank,  kto.nr. 9852-2071060775  senest 1. marts 2017.    vh Poul

 

vrsk.dk