Junior VM

Årets junior VM afvikles i år i den lille norditalienske skisportsby Tarvisio, der ligger helt oppe i hjørnet mellem Østrig og Slovenien. Fra Danmark består den lille danske delegation af Martin Percivalli og Bjarke Vangsgård i åben række (seedet 68 og 137 ud af 148 deltagere) og i pigerække Freja Vangsgård (55/89). Den lidt afsides placering gav nogle ret lange rejsetider, da man fra nærmeste italienske lufthavn i Venedig måtte rejse 2½ time i bus. Vi er blevet indkvarteret i et lille hyggeligt familiedrevet skisportshotel, hvor maden er bedre end vi normalt oplever det til ungdomsmeterskaber. Eneste ulemper er, at vi bor 3 – 4 km fra spillestedet og at vejret absolut ikke er hvad man kunne forvente i Italien – her er der allerede faldet megen sne og det fryser 5 grader om natten og i næste uge truer de med ned mindst 15 graders frost.

Hvad der til absolut ikke er bedre end normalt , det er det organisatoriske, hvor første dagen bedst kan beskrives med ordet kaos. Som normalt indledes der med technical meeting, hvor alle de praktiske ting omkring turneringen skal gennemgås, såsom turneringsreglemaent og transport. Inden dette møde fik vi at vide, at vi ville blive hentet i bus på hotellerne en halv time inden mødet, men bussen kom først klokken 10, og vi skulle omkring et par andre hoteller før vi ankom til mødestedet. Så skulle man tro, at vi kunne deltage i mødet, men nej – først skulle vi alle tjekkes ind mv. så selv om jeg var en af de første i køen, så måtte jeg vente en halv time, da den hviderussiske delegation skulle betale 600 euro ekstra kontant, da deres forbund åbenbart ikke havde betalt andet end overnatning. Og da jeg var færdig til at gå ind, så afsluttede de mødet – og arrangørerne af transporten gik hjem uden at oplyse os noget om, hvornår bussen gik tilbage til hotellet. I øvrigt er der kun en afgang hver vej – en time før rundestart og en hjem efter fire timer – så vi kommer vist til at gå meget! Selve starten blev en halv time forsinket, og de fik aldrig live-transmissionen til at virke.

Begge grupper er meget stærke og i åben række kan det ses af deltagelse af 26 stormestre og over 30 internationale mestre, hvilket betød, at topseedede Van Foreest i første runde skulle møde en IMer – og smed en halv, mens tre stormestre, herunder halvt danske Rasmus Svane, tabte For den danske delegation gik det som forventet. Martin vandt i første runde med sort i en åbning der via fransk endte som en lukket sicilianer: Hans portugisiske modstander spillede længe ganske fornuftigt, men han fik ikke stillet Martin overfor de store udfordringer og efter en overseelse var det slut, da hvids konge blev fanget i et matnet.

Bjarke havde sort i en kongeinder mod en argentinsk IM og fik efterhånden en lille strategisk fordel frem til træk 30, hvor en fejlberegning i begyndende tidnød førte til, at sorts kongestilling blev for hullet, og argentineren kørte effektivt angrebet igennem.

 

 

Freja mødte med sort den nykårede græske U18 mester fra EM i to-springervarianten i Caro-Kann. Freja fik en ganske fornuftig stilling, men den græske WGM opretholdt et konstant pres i en lidt ubehagelig stilling og det førte til en unøjagtighed, der blev straffet med et effektivt offer på sorts kongestilling.

Mandag den 20/11….

På mandag den 20/11 er der hverken hold- eller klubturneringsrunde i Sognegården.  1.holdets match er udsat, og 2. og 3. holdet spiller på udebane. Men der er åbent :  der bliver spillet et par udsatte partier fra klubturneringen, og der også mulighed for “almindelig hyggeskak”.

KORT NYT FRA BESTYRELSEN

VRS` bestyrelse holdt et kort møde mandag den 6/11, og her følger lige i kort form nogle nyheder til orientering :

Vi konstituerede os uændret med Claus som formand, Poul som kasserer og Bent som webmaster. Eigil får en ny funktion som “holdkoordinator”.

Vi fik konfirmeret præmiestørrelserne i den igangværende klubturnering. De bliver offentliggjort på mandag i klubben.

Vi fik planlagt rammerne for den kommende vinterturnering 2017/18, som starter mandag den 4/12. Man kan tilmelde sig fra på mandag i klubben og snarest via DSU`s hjemmeside.

Vi minder om, at vi holder den traditionelle juleafslutningsfrokost mandag den 18/12.  Nærmere følger snarest.

VRS har 70 års-jubilæum i 2018 og vi planlægger et par arrangementer i den forbindelse. Nærmere følger, når planerne er blevet mere konkrete.

Kort opfølgning vedr. den nye holdturnering

Der er nu taget endelig beslutning om hvem, der i den nye sæson spiller på hvilke hold, og både VRS` styrkeliste og holdopstillinger samt turneringstabellerne kan ses på www.6-hk.dk.   Som allerede nævnt starter 1. og 2. holdet hjemme mod hhv. Åbyhøj 1 og Nordre 3 på mandag den 30/10, men for D-rækkeholdet er der sket en ændring, sådan at første kamp bliver ude mod Silkeborg torsdag den 2/11.  Alle, der skal spille, får direkte besked fra holdlederne.

Vi ser (også i år) frem til en spændende turnering, hvor alle 3 hold bør have mulighed for at klare sig godt.

 

Holdturneringen 2017/18 –

HOLDTURNERINGEN 2017/18 – SUPPLEMENT

Torben Hansen har netop skrevet et indlæg om holdturneringen, suppleret med et link til de nye turneringstabeller. Som supplement hertil kan jeg lige tilføje følgende:

De 3 hold i henholdsvis Mesterrækken, A-rækken og D-rækken kræver jo som udgangspunkt 20 spillere.  Da vi har fået lidt flere aktive spillere, har bestyrelsen overvejet om der i år var basis for enten 3 8 mands-hold eller 2 8 mands- og 2  D-rækkehold (i alt 24 spillere), da vi på den aktuelle styrkeliste har 31 spillere, hvoraf de 25 (heraf iøvrigt alle fra nr. 16 og nedad!) har sagt ja til at ville spille holdskak.  Men da der jo også skal være ”luft” til afbud pga udlandsrejser, arbejde, sygdom m.v. var det vores vurdering, at vi i så fald ville blive for sårbare og ikke altid kunne stille med fuldt hold – og derfor ender vi med at stille med samme antal hold som sidste år.

Det er planen, at bestyrelsen på mandag den 23/10 lægger sig fast på hvem der spiller på hvilke hold, og så får I besked snarest muligt derefter i forhold til de holdkampe i 1. runde (mandag og tirsdag i uge 44), som fremgår af Torbens indlæg.

Holdledere er ligesom sidste år henholdsvis Claus (M-rækken), Eigil (A-rækken) og Svend (D-rækken).

vrsk.dk