Holdkampstatus ved juletid

HOLDKAMPSTATUS VED JULETID

VRS` 3 hold er alt i alt kommet godt igennem de første 3 runder i holdturneringen.

Førsteholdet i M-rækken snublede desværre mod Silkeborg. Trods afbud fra Freja og Jesper K. var holdet svag ratingfavorit men måtte indkassere et nederlag på 3,5-4,5 og ligger dermed på en 3. plads med 14 brætpoints (af 24 mulige). En oprykning er vel inden for rækkevidde, men det vil jo nok kræve en højere gennemsnitsscore i de sidste runder.

Andetholdet i A-rækken fik hevet en smal 4,5-3,5 sejr hjem imod Skanderborg og har dermed stadig maximum-matchpoints. Men rækken er uhyre jævnbyrdig med 3 hold på en delt 1. plads med 14 brætpoints, så der er lagt op til nogle tætte opgør i det nye år.

Tredieholdet i D-rækken fejer stort set al modstand til side, brillerede i mandags med endnu en 4-0-sejr og har dermed scoret 11 points af 12 mulige. Det kan da vist ikke gå helt galt!
De samlede stillinger og individuelle resultater kan som bekendt ses på www.6-hk.dk.

Der er som bekendt julefrokost, julelyn og julebanko i Sognegården på mandag den 19/12, og vi starter så 2017 med en hygge-/social-aften (og eventuelt et par udsatte partier) mandag den 2/1.

Odensemesterskabet 2016

Det er efterhånden blevet en tradition, at familien Vangsgård tager til Odense for at spille denne weekendturnering. Odensemesterskabet er efterhånden blevet en af landets helt store turneringer, hvilket ikke er uden grund. De fem runder afvikles under gode forhold og alting klapper, så det er ikke noget under at mange vælger at komme tilbage for at spille.

I år deltog 103 spillere i turneringen, hvilket betyder, at alle kommer til at spille i meget lige grupper, så den forventede score vil for næsten alle komme til at ligge meget tæt på 2,5. En af ulemperne for os er, at vi har stort set det samme i rating for øjeblikket, så vi endte med alle tre at være i samme gruppe (Mester 5).

Min egen turnering blev ikke fremragende – med 1½ point måtte jeg aflevere en del rating, men resultaterne siger ikke nødvendigvis den fulde sandhed om en turnering. Jeg havde i hvert fald flere stillinger undervejs med klar fordel, men mange af dem blev sat over styr i tidnøden. Mange tror, at vore interne remiser er et resultat af aftaler, men oftest bliver partierne spillet helt ud. I første runde mod Bjarke lykkedes det mig kun med det alleryderste af neglene at holde et dårligt (tabt) tårnslutspil remis efter at være blevet totalt nedspillet undervejs. Mod Freja havde jeg med hvid i en Caro-Kann regnet mig frem til, at jeg ville vinde en bonde, men i sidste øjeblik opdagede jeg, at sort kunne få farligt modspil, så jeg måtte afvikle til et totalt dødt slutspil.

Freja spillede en fin turnering og sluttede med 3 point og kunne derfor lægge nogle ratingpoint ind på kontoen. Med lidt held kunne hun have fået en højere score, men de 3 point gav dog en delt 2. plads.

Bjarke spillede sin bedste turnering længe og vandt med fire point turneringen suverænt. Undervejs fik han spillede nogle meget fine angrebspartier og Freja kunne heller ikke fortsætte sin række af sejre mod Bjarke og hun måtte ned efter en grov fejl. Med tre sejre og to remiser – den sidste var en fredelig remis, der sikrede turneringssejren – blev ratingtallet justeret op til 1999.

Bjarke har nedenfor kommenteret en af partierne fra Odense.

Fantastisk start på holdturningen

Vi kan vist godt lige tillade os lidt “selvros” her op til weekenden ved at konstatere, at starten på årets holdturnering har været forrygende.  Alle VRS` 3 hold har vundet begge holdkampe, har dermed maximum-matchpoints og har scoret tilsammen 27,5 af 40 mulige brætpoints. Senest var 3. holdet “flyvende” torsdag aften i Silkeborg med en 4-0-sejr. Det er vist mange år siden, at VRS har lagt så fint ud – og lad os da tro på, at det fortsætter i de næste runder ! Mon ikke nogle af de ialt 23 gevinstpartier kan finde vej her til siden.

 

VINTERTURNERING 2016/17

Så nærmer tiden sig hastigt for næste klubturnering i VRS. Som bekendt spilles 7. og sidste runde i efterårsturneringen på mandag den 28/11, og allerede ugen efter starter vinterturneringen 2016/17. Denne gang en 5 runders-turnering, hvor første runde løber af stabelen allerede mandag den 5/12, og de følgende 4 runder må så (pga holdkampe og julefrokost) vente til starten af det nye år.

Se nærmere på DSU`s turneringsmodul, hvor man som sædvanligt kan tilmelde sig.  Hvis det skulle give problemer, så ring til Claus!

Som I ved, har vi gode, store lokaler, så der er plads til rigtig mange !

vrsk.dk