Vinter EMT slut

Vores tilbagevendende Vinter EMT sluttede i mandags. I Mester 1 sluttede Eivind Simonsen og Henrik Svane på en delt førsteplads med 4/5, mens Casper Busk med 3,5/5 tog tredjepladsen. I Basis 1 vandt Ole Villadsen og Ole Schmidt deres sidste parti, og nåede dermed at indhente Sebastian Gråbæk. Alle tre fik 3,5/5. I Basis 2 vandt Brian Kristensen gruppen med 4/5, mens Torben Hansen og Hans Jørgen Mikkelsen delte andenpladsen med 3,5/5. I Basis 3 gjorde Nermin Dedovic rent bord og vandt med 5/5. Nummer 2 blev Thor Kejser, mens Mads Nielsen fik tredjepladsen. Ratingpræmien for bedst under 1200 gik til Nicolaj Frederiksen, mens 2. ratingpræmie gik til Peter Schleisner.

Resultaterne kan ses her:  http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26153

 

Kongejagten

Nogle gange havner man i et parti, hvor begge parter rokerer til hver sin side. Hvis man er heldig, og får sat et angreb ind, så hænder det, at den angrebne part forsvarer sig ved at løbe med kongen. Som angriber jager man kongen, og nogle gange når den helt over på den anden side af brættet før jagten slutter.

 

 

Det, som ærgrede mig ved dette parti var, at jeg havde glemt et teoritræk. Vi var ude i en lang variant i siciliansk, og jeg havde glemt hvad træk 17 skulle være. Eller rettere, jeg havde glemt fortsættelsen til træk 17, så jeg spillede noget mindre godt, og kom så også til at stå dårligere.

Det skulle ikke ske igen, så jeg satte mig ned for at kigge lidt på disse varianter, og det kom mig lidt til gode i vores Vinterturnering 2019-20 i følgende parti.

Vi har spillet en anden variant en det første parti, og hvid er kommet lidt galt af sted i åbningen. Der er røget en let officer for to bønder, og sort står bedst.

Lidt aktuel status….

Så fik vi afsluttet ugens runde i holdturneringen og må igen konstatere, at der skal kæmpes hårdt for points-ene i år.  1. holdet spillede – lidt skuffende – 4-4 mod Nordre, mens andetholdet slap fra Skanderborg med et hæderligt 2-6-nederlag mod topfavoritterne efter flotte gevinster af Jørgen F. og Nermin.  Det betyder, at 1. holdet nok lander midt i feltet, mens 2. holdet nok kun med en mirakuløs storsejr mod Aros kan undgå sidstepladsen.  I B-rækken fik 3. holdet (med 7 mand) kun skuffende 2,5 points med hjem fra Silkeborg, som vi ellers ratingmæssigt skulle kunne matche og må nok være glade for en 4. plads (der er 4 hold i rækken…:!).

På mandag den 10/2 er der hyggeskakaften.  Ud over en del udsatte partier er der p.t. ikke planlagt noget.  Claus har meldt fra, men lokalerne er åbne,  og det må komme an på de fremmødte, hvad der skal ske.   Det kan være partigennemgang, opgaver, lynskak eller hvad der ellers måtte være ønske om.

Og så nærmer vi os jo starten på VRS`  forårsturnering, som løber af stabelen fra mandag den 2/3.   P.t. er der kun 12 tilmeldte, så der er jo et stykke op til de 38 deltagere, som vi nåede op på sidste forår.  Erfaringen viser, at det er selvforstærkende, når der er mange tilmeldte på listen,  så  I opfordres til at skrive jer på snarest 🙂

Bad Zwischenahn

Claus Vangsgaard deltog – sammen med 17 andre danskere –  i den traditionelle turnering i Bad Zwischenahn  https://www.chessorg.de/nwcup.php.

Det blev til en score på 3,5/7 og en placering midt i feltet.

Her en afslutning fra et af hans partier.

Sort har i sidste træk spillet kongen fra d7 til c6, og er på vej op for at dække bonden med kongen for at frigive tårnet fra opgaven. Hvordan kommer hvid videre?

vrsk.dk