Peter Fisker pludselig død – på en VRS-klubaften

Som de, der var til stede i klubbens lokaler mandag den 25/11 allerede ved, blev det en meget trist aften. Ved 22-tiden gik vores mangeårige klubmedlem Peter Fisker – midt i sit parti – tilsyneladende helt udramatisk udenfor for at tage sig en rygepause, men faldt pludselig om og var dybt bevidstløs. Selv om der blev reageret hurtigt, og redningsfolk og lægeambulance kom i løbet af ca. 5 minutter lykkedes det desværre ikke at få Peter genoplivet, så han fik en brat og al for tidlig død, kun 59 år gammel. Den formodede dødsårsag var enten en stor blodprop i lungen eller en bristning af en stor indre pulsåre.   Derefter blev der i øvrigt stille og roligt aftalt remis i alle de ikke-færdigspillede partier.
Peters kæreste Lene har oplyst, at han skal bisættes fra Skødstrup kirke mandag den 9/12,  kl. 13.00.  Hun har skrevet,  at hun har det bedst med åbenhed omkring Peters død, og det må betyde, at de, der vil deltage, er velkomne.  VRS sender naturligvis en hilsen på klubbens vegne i den triste anledning.
Ifølge Dansk Skak Unions kartotek havde Peter været medlem af VRS siden 1994, men vi er nu nogle, der også kan huske ham fra en tidligere medlemsperiode tilbage i begyndelsen af 1980-erne.  Claus Vangsgaard skriver snarest en nekrolog om Peter her på siden.

VRS 1 – Syddjurs 1

I Mesterrækken tog førsteholdet imod Syddjurs. Det var en kamp, hvor samtlige partier nok burde være sluttet remis, men hvor VRS trak det længste strå og vandt med 4,5-3,5. Det var ca. 1 point under forventet, så Syddjurs kunne også være tilfreds, omend noget mere behersket.

Her en kort oversigt, baseret på øjebliksbilleder.

 

  1. bræt – tab

Bjarke endte i et slutspil med dronning, springer og tre bønder på hver side. I tiltagende tidnød satte han en springer i slag, og så var det slut. 

2. bræt – remis

Freja var støvet af og bragt i spil på andet bræt. Et slutspil med to tårne + bønder så en overgang lovende ud, men endte med en bonde i underskud, som Freja dog nemt fik holdt remis. 

3. bræt – remis

Lars havde lidt mindre terræn og stod lidt presset på dronningefløjen, og tilbød derfor remis, hvilket modstanderen accepterede.

4. bræt – remis

Claus mødte en modstander, hvis dronning og springer fik lavet en masse rav i den, og det – sammenkoblet med et stort tidsforbrug – førte til en halv.

5. bræt – remis

Jespers modstander fik åbnet a-linjen og så en overgang ud til bare at køre den rent hjem, men en løber på b7 holdt stillingen og så var der ikke mere i det.

6. bræt – gevinst

Eivind endte i et springerslutspil, som var helt remis, hvis sort bare spillede bonde til a5. Det gjorde sort ikke, og så kunne hvid stille og roligt file et point hjem.

7. bræt – remis

Kim endte i en stilling med to tårne + løber + en masse bønder på hver side. Det blev vekslet til et slutspil med løber + 2 bønder mod tårn (+ ekstra bønder). Det så lovende ud, men endte fredeligt.

8. bræt – gevinst

Erik fik sat en smart kombination ind på h7, hvor ved han vandt en bonde. Det endte i et tårnslutspil, med en bonde ekstra, som stilsikkert blev ført i mål.

 

http://holdskak.skak.dk/TeamTourPairing/Details/?pairingId=7359&teamTournamentGroupId=274

Hyggeaften den 11/11-19

Som det fremgår af kalenderen er der hyggeaften og udsatte partier i aften – forhåbentlig kan vi disponere over begge lokaler!.  Programmet for hyggeaften er ikke lagt helt fast – men Erik Bøye kommer med et par oplæg, der er mulighed for at vise gode seværdige partier på demo-brættet og  at løse skakopgaver.  Og så kan man selvfølgelig også spille lynskak, analysere, drikke kaffe og snakke m.v.  Vel mødt 🙂

DM I HURTIGSKAK I AARHUS 30/11-19

Som nogle VRS`ere  nok allerede har set og hørt,  bliver der afholdt DM i hurtigskak i Aarhus lørdag den 30/11.   Rent fysisk foregår det på et nyt spillested : FO-byen i Vester Allé, men det er Chess House, der står som arrangør.

Det betyder, at man ud over at deltage i en forhåbentlig spændende turnering også samtidig kan give Chess House en tiltrængt økonomisk håndsrækning – især hvis man også støtter kantinen.

Se nærmere på:  http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26175

Juleafslutning

Julefest mandag d. 16. dec. kl. 18.00

Bemærk det fremrykkede tidspunkt

Fin julefrokost

Præmieoverrækkelser fra efterårsturneringen

Jule-quiz

Jule-lyn-skak for medlemmer

Bankospil for gæster (koner/kærester, børn/børnebørn)

Præmier fra klubbens sponsorer

Pris: 150 kr. for medlemmer, 75 kr. for gæster

Prisen inkluderer 1 øl eller vand. Snaps og supplerende drikkevarer kan købes til de sædvanlige kantinepriser

Tilmelding til Erik i klubben eller på tlf. 31178320 eller pr. email: swismark@swismark.dk

Tilmelding senest mandag 2. december

Julefesten 2019

 

 

vrsk.dk