Skak for børn

Hver mandag fra kl. 18:00 har klubben åbent for børn, der har en interesse for skak. Nogle af klubbens mere rutinerede spillere står for undervisningen, hvor vi blandt andet gennemgår teknikmærkerne fra Dansk Skoleskak.

Bronzespringeren

Nogle gange er der ikke så meget undervisning, og så spiller vi måske nogle lyn-partier, eller har en spontan lyn-turnering. Nogle gange tør “de gamle” fra klubben at spille med, og her er Mathias godt i gang med at slå et par stykker af dem og få en samlet tredjeplads 


Mathias giver de mere rutinerede spillere kamp til stregen

Så hvis du er skolebarn og har lyst til at kigge forbi til lidt uformel skaktræning og hyggeskak, så er du altid velkommen fordi en mandag aften ved 18:00 tiden. Der er ikke noget krav om et bestemt niveau, og alle kan være med. Det er også muligt at kontakte klubben på skoleskak@vrsk.dk og høre nærmere.

Udover hyggeskakken, så har deltager vi også i mere seriøse turneringer, som nedenstående kan give et indblik i. Det er på ingen måde et krav, at man skal deltage i disse turneringer, men det er altid et tilbud man kan benytte sig af.

Med jævne mellemrum afholder Aarhus Skoleskak grandprix turneringer, hvor skolebørn i Aarhus møder andre skolebørn fra nærområdet, og spiller i passende grupper mod hinanden. Her deltager vi også med de børn, der har lyst til det og får arrangeret kørsel til og fra.


Magnus med pokal for førstepladsen fra den første skoleskakturnering han deltog i.

Udenfor skoleskakken er det også muligt at spille skak i Dansk Skak Unions regi, og også her har vi arrangeret fælleskørsel til blandt andet Kjellerup hurtigskakturnering, hvor de yngste alle formåede at vinde præmier i deres gruppe


Mathias, Magnus og Charlie med præmier efter endt turnering

Vælger man at blive medlem i klubben, så kan man repræsentere klubben i holdskakturneringen, som er en turnering for skakklubber i 6. Hovedkreds, hvor klubberne møder hinanden i hold bestående af 4 eller 8 spillere. Her er en af de yngre i kamp for Vejlby-Risskov imod Silkeborg, hvor Magnus som nybegynder har fået lov til at spille på 8. og sidste bræt.

Selvom han møder en meget ældre og mere rutineret spiller, så gik det denne gang godt, og uglerne (det kalder man tilskuere til et skakparti) fulgte spændt med i partiet.

 

Flere nyheder om skoleskak findes her.

 

 

 

 

 

 

vrsk.dk