Diverse turneringer + partier

Siden sidste sommerferie har en del spillere fra VRS været i gange med turneringer i andre klubbers regi. Her kommer en lille oversigt

 

Syddjurs sommer EMT

Syddjurs skakklub havde vanen tro en sommer EMT, som blev spillet som en fem runders turnering over en weekend fordelt i to grupper. VRS stillede med tre spillere.

Carsten Leed, Erik Hjorth og Poul Guldbæk Olesen stillede alle op i basisklassen. Poul og Carsten fik begge 2,5/5 og scorede lidt over forventet, mens Erik fik 1,5/5 og var lidt under forventet.

 

Smuk skak weekend 2022

August 2022 afholdt Skanderborg skakklub deres Smuk skak weekend  EMT turnering, som blev spillet som en fem runders turnering over en weekend i seksmands grupper. VRS stillede med fem spillere.

I gruppe 3 spillede Eivind Simonsen, og det blev til 2,5/5 (lidt over forventet) og en delt tredjeplads.

I gruppe 14 spillede Hans Jørgen Mikkelsen, og det blev til 1/5 (lidt under forventet) og en sidsteplads i gruppen.

I gruppe 15 spillede Erik Hjorth, og det blev til 1,5/5 (lidt under forventet) og en delt femteplads.

I gruppe 16 spillede både Poul Guldbæk Olesen og Piotr Zbierajewski. Piotr fik 3,5/5 og en andenplads, mens Poul var lige i hælene med 3/5 og en delt tredjeplads. Begge scorede lidt over forventet.

 

Randers klubmesterskab 2022

Randers skakklub afholdt et åbent klubmesterskab. Turneringen blev afviklet som en 7 runders turnering i en alle-mod-alle gruppe med 8 spillere. Erik Hjorth stillede op i Basis 1 og det blev til 1,5/7 og en delt syvendeplads.

 

Nordres klubmesterskak 2022

Nordre havde også et åbent klubmesterskab i 2022. Turneringen var igen en 7 runders turnering i en alle-mod-alle gruppe med 8 spillere. Eivind Simonsen stillede op i Mester gruppen og det blev til 4/7 og en fjerdeplads.

 

Bad Zwischenahn 2023

Den traditionsrige NordWest Cup blev afviklet i Bad Zwischenahn i Nordtyskland. Turneringen spilles som en stor åben turnering med 100+ deltagere over syv runder. Claus Vangsgaard stillede op, og det blev til 2/7 og en plads som 150, hvilket var lidt under forventet.

 

Aarhusmesterskabet

Aarhusmesterskabet afvikledes som en fem runders turnering over en weekend i seksmands grupper. VRS stillede med 3 spillere + 1 kommende.

Eivind Simonsen spillede i Mester 3 og det blev til 3/5 (lidt over forventet) og en delt andenplads.

I Basis 4 spillede Vadim Kobal og det blev til 2,5/5 hvilket var omkring det forventede. Det rakte til en tredjeplads.

I Basis 6 spillede Jens Jacob Prasse, som dengang repræsenterede Aarhus/Skolerne, men sidenhen har skiftet til VRS. Det blev til 3,5/5 og en andenplads.

I Basis 7 spillede Hans Jørgen Mikkelsen, og her blev det til 1,5/5 og en femteplads, hvilket var lidt under forventet.

 

Nordre Vinter 2023

Nordre havde også en vinterturnering, som var en fem runders alle-mod-alle i seksmands grupper. VRS stillede med to spillere. Både Vadim Kobal og Ole Schmidt spillede i Basis 2. Ole fik 4/5 og en andenplads, mens Vadim med 2/5 nåede en delt tredjeplads.

 

Skanderborg bymesterskab

Skanderborg skakklub har afholdt en stor åben Schweizer over syv runder. Vadim Kobal stillede op, og det blev til 3/7 hvilket var lidt under forventet.

 

Igangværende

Vadim spiller med i SK1968 klubmesterskab. Der er to runder tilbage og lige nu ligger han på en tredjeplads med 2,5/5.

Nordre har også en forårsturnering og her spiller Ole Schmidt i Basis 1, mens Erik Hjorth stiller op i Basis 2. Der er spillet en runde, og begge spillere lagde ud med at vinde i første runde.

 

 

Her er nogle partier fra Aarhusmesterskabet. Jeg formåede at spille nøjagtig samme åbning som sort i mine to første partier. Begge var dragevarianten i siciliansk, og det første var et godt eksempel på, hvordan hvid vinder med et gennemført angreb, mens det andet er et godt eksempel på, hvordan sort kommer ovenpå.

Lidt ærgerlig start med fuldt fortjent tab i første runde. Jeg fik kigget lidt på min næste modstander, og han havde et par partier med f4 som første træk, så jeg regnede lidt med at komme til at spille en lukket sicilianer via trækomstilling, men det kan være at min næste modstander havde set, hvordan jeg blev udspillet i første runde, og ville prøve lykken med samme åbning.

Jeg fik faktisk lov til at spille endnu en dragevariant i mit sidste sorte parti, men det mundede ret hurtigt ud i en lige stilling, og partiet endte remis uden alt for meget tju-bang, så det vil jeg spare jer for.