Hurtigskak sommer 2019

Vanen tro afholder VRS en hurtigskak turneringen inden sommerferien. Turneringen vil blive afholdt over to mandage (3/6 og 17/6). Der er tale om en 8 runders turnering, så der afvikles 4 runder hver dag. Der spilles i en stor gruppe, og turneringen vil blive afholdt som en Monrad turnering.

Da der måske ikke er alle, som er bekendt med, hvad en hurtigskak turnering er, så kommer en kort opsummering her:

  • Hver spiller har 25 minutter til hvert parti, og der spilles uden tillægstid, så et parti varer maksimalt 50 minutter.
  • Der gælder de sædvanlige skakregler, men dog med visse undtagelser
    1. Der er ikke noteringspligt
    2. Når hver spiller har foretaget 10 træk, så mister man retten til indvendelser omkring ur, bræt eller brikker. Dvs. at er man kommet til at bytte rundt på konge og dronning, eller er uret sat til 20 minutter i stedet for 25, så skal disse fejl opdages inden træk 10, hvis man har tænkt sig at få dem rettet.
    3. Ulovlige træk straffes som normalt (1. forseelse giver 2 min. ekstra til modstanderen, 2. forseelse taber partiet), men dog med den undtagelse, at udfører en spiller et ulovligt træk, og modstanderen når at trække, så spilles der videre, med mindre begge spillere aftaler noget andet. Ønsker man at lave indsigelser omkring et ulovligt træk, så standser man uret, og kontakter dommeren.
    4. For at kræve gevinst på tid, så skal uret standses og dommeren kontaktes, hvis reglerne skal følges. I praksis plejer det dog at gå uden dommerens indblanding.

Man kan tilmelde sig turneringen her:  http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25812