VRS EMT halvvejs rapport

Vi har fået afviklet fire af de syv runder i vores traditionelle forårs EMT, som i år også er en slags jubilæumsturnering for at fejre klubbens 70 års fødselsdag.

Turneringen afvikles som en FIDE Schweizer turnering, og indtil videre har det været nogle begivenhedsrige runder, som har budt på et par overraskelser. Vi har valgt at præmiere hver rundes største overraskelse – defineret som det resultat, som er mest over forventet score – med en bog præmie fra den fine samling, som klubben arvede fra et tidligere medlem. Vi har kun haft mulighed for at uddele præmien for 1. rundes mest overraskende resultat, og den præmie løb Svend Henriksen med, da han slog Per Pedersen, som er små 500 ratingpoint højere end Svend. Erik Møllmann Bøyes gevinst over John Hansen bør også nævnes, da den var i samme overraskende stil, men Svend havde lige et par ratingpoints ekstra forskel, og derfor fik han præmien.

Der er dog andre præmier at spille om, og der er rift om første pladsen. Indtil videre ligger tre spillere – Peter Kristensen, Claus Vangsgård og Simon Ehrenreich – med 3,5/4, men de kan få følgeskab af Benny Lauridsen, som kan opnå samme pointtal, hvis han vinder sit udsatte parti. Seks spillere har 3/4 point, så der er tæt løb i toppen.

I præmiegruppe 2 fører Simon Ehrenreich med 3,5/4, tæt fulgt af Jonas Nielsen med 3/4.

I præmiegruppe 3 har Erik Møllmann Bøye og Benjamin Høgh taget føringen, og på en helt uimponeret måde har de også blandet sig i topstriden med 3/4.

I præmiegruppe 4 har Torben Gregersen taget føringen med 2,5/4 og det er endda uden tabspartier, som der ellers kun er 8 spillere der kan bryste sig med. Kjeld Ehlers har den foreløbig andenplads med 2/4.

I præmiegruppe 5 har både Svend Henriksen og Thor Kejser 1,5/4, men Thor kan dog komme endnu højere op, da han har et udsat parti.

Turneringssiden findes her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25661