VRS 1 – Syddjurs 1

I Mesterrækken tog førsteholdet imod Syddjurs. Det var en kamp, hvor samtlige partier nok burde være sluttet remis, men hvor VRS trak det længste strå og vandt med 4,5-3,5. Det var ca. 1 point under forventet, så Syddjurs kunne også være tilfreds, omend noget mere behersket.

Her en kort oversigt, baseret på øjebliksbilleder.

 

  1. bræt – tab

Bjarke endte i et slutspil med dronning, springer og tre bønder på hver side. I tiltagende tidnød satte han en springer i slag, og så var det slut. 

2. bræt – remis

Freja var støvet af og bragt i spil på andet bræt. Et slutspil med to tårne + bønder så en overgang lovende ud, men endte med en bonde i underskud, som Freja dog nemt fik holdt remis. 

3. bræt – remis

Lars havde lidt mindre terræn og stod lidt presset på dronningefløjen, og tilbød derfor remis, hvilket modstanderen accepterede.

4. bræt – remis

Claus mødte en modstander, hvis dronning og springer fik lavet en masse rav i den, og det – sammenkoblet med et stort tidsforbrug – førte til en halv.

5. bræt – remis

Jespers modstander fik åbnet a-linjen og så en overgang ud til bare at køre den rent hjem, men en løber på b7 holdt stillingen og så var der ikke mere i det.

6. bræt – gevinst

Eivind endte i et springerslutspil, som var helt remis, hvis sort bare spillede bonde til a5. Det gjorde sort ikke, og så kunne hvid stille og roligt file et point hjem.

7. bræt – remis

Kim endte i en stilling med to tårne + løber + en masse bønder på hver side. Det blev vekslet til et slutspil med løber + 2 bønder mod tårn (+ ekstra bønder). Det så lovende ud, men endte fredeligt.

8. bræt – gevinst

Erik fik sat en smart kombination ind på h7, hvor ved han vandt en bonde. Det endte i et tårnslutspil, med en bonde ekstra, som stilsikkert blev ført i mål.

 

http://holdskak.skak.dk/TeamTourPairing/Details/?pairingId=7359&teamTournamentGroupId=274